Uscatorul (deshidratorul) profesional pentru legume, fructe, ciuperci cuprinde toate caracteristicile unei linii profesionale de uscare in dimensiuni continute. Este vorba despre un uscator ideal pentru producatori mici si medii ce doresc sa transforme cantitati limitate de produse cu maxima atentie la calitate si respect pentru materiile prime.
Uscator (deshidrator) profesional legume, fructe, ciuperci
Plata se face in lei, la cursul BT din ziua facturarii
Uscatorul (deshidratorul) profesional pentru legume, fructe, ciuperci asigura un proces de uscare intr-un mod complet natural prin ventilarea produselor (legume, fructe, ciuperci, etc) cu aer cald. Temperatura de uscare obisnuita fiind, de regula, 40-45°C, uscatorul este indicat pentru productivitati medii.
Modalitate de functionare:
Aerul incalzit cu rezistente electrice este impins de catre un ventilator pe orizontala, deplasarea se face in mod circular cuprinzand produsul pe toate partile, ulterior fiind reciclat si evacuat. Uscarea fiind uniforma, asigura pastrarea proprietatilor nutritive si organoleptice naturale ale produselor. Uscarea este rapida, uscatorul poate lucra 365 de zile din 365.
Poate contine:
40 planuri de uscare intr-un modul, suprafata de uscare maxima de 14 mp si o capacitate maxima de incarcare de 160 kg
sau
72 planuri de uscare intr-un modul, suprafata de uscare maxima de 25 mp si o capacitate maxima de incarcare de 300 kg
Constructia modulara permite oricand dublarea capacitatii de uscare prin adaugarea unui nou modul.
Sistemul permite furnizarea aerului incalzit pana la o temperatura de 65°C
Uscatorul este de calitate medie inalta.
Puterea consumata variaza in functie de:
- temperatura ambientala din incinta halei
- grosimea feliei de fruct/leguma
- gradul de deshidratare urmarit
- cantitatea de apa continuta in produsul de uscat si prezenta samburilor
Sarja de uscare poate dura orientativ intre 12 si 26 de ore. Durata de uscare pentru produsele cu pielita groasa, este usor mai mare.
Model IT 400
Nr. planuri de uscare: 40
Dimensiuni plan uscare: 70×50 cm
Distanta dintre planuri: 4 cm
Suprafata utila uscare: 14 mp
Capacitate incarcare maxima: 160 Kg
Capacitate produs: 40-60 kg/zi
Masa utilaj: 170 kg
Dimensiuni externe (L x h x l): 180x141x80 cm
Putere electroventilator: 60 W
Reglare temperatura: electronica cu display
Putere termica disponibila: de la 3.4 pana la 7.4 kW
Alimentare: 400V la 50/60 Hz trifazic sau 230V la 50/60 Hz monofazic
Reglarea pentru eliminarea aerului umed se poate face manual sau optional in automat prin extractor canalizat.
Consum mediu de energie: circa 1 kW/h pentru fiecare litru de apa evaporata, ce se traduce intr-un cost energetic de €0,10 – €0,15 pentru fiecare kilogram de produs proaspat transformat.
Model IT 720
Nr. planuri de uscare: 72
Dimensiuni plan uscare: 70×50 cm
Distanta dintre planuri: 4 cm
Suprafata utila uscare: 25 mp
Capacitate incarcare maxima: 300 Kg
Capacitate produs: 70-100 kg/zi
Masa utilaj: 250 kg
Dimensiuni externe (L x h x l): 180x175x80 cm
Putere electroventilator: 80 W
Reglare temperatura: electronica cu display
Putere termica disponibila: de la 3.4 pana la 7.4 kw
Alimentare: 400V la 50/60 Hz trifazic sau 230V la 50/60 Hz monofazic
Reglarea pentru eliminarea aerului umed se poate face manual sau optional in automat prin extractor canalizat.
Consum mediu de energie: circa 1 kW/h pentru fiecare litru de apa evaporata, ce se traduce intr-un cost energetic de €0,10 – €0,15 pentru fiecare kilogram de produs proaspat transformat.
Dimensiunea si capacitatea uscatoarelor pot fi configurate in functie de necesitatea clientului.